Artiklar

Sjuknarvaro Image by Drazen Zigic on Freepik

Den osynliga sjuknärvaron

I dagens dynamiska arbetsmiljö står företag inför utmaningen att balansera produktivitet med medarbetares välbefinnande.
Två centrala begrepp i detta sammanhang är sjukfrånvaro och sjuknärvaro.

LÄS MER

Höga förväntningar kan försämra prestationen

Höga förväntningar kan försämra prestationen

Att sätta höga förväntningar på sig själv är ofta sett som en drivkraft mot framgång och personlig utveckling. Men denna strävan efter perfektion kan paradoxalt nog bli vår största fiende.

LÄS MER

Image by Kues1 on Freepik

Kontrollbehov fängslar dig

I vår strävan efter att forma vårt öde, styra våra omständigheter och påverka folk runt omkring oss, faller vi ofta offer för illusionen om kontroll. Det är en djupt rotad önskan som driver oss att försöka styra det som ligger utanför vår makt, från andra människors beteenden till oförutsedda händelser i våra liv.

LÄS MER

Höga förväntningar kan försämra prestationen

Har du också fastnat i entreprenörs-fällan?

Entreprenörskap är ofta en resa fylld av passion, drömmar och den brinnande önskan att skapa något eget. Många ger sig in i detta äventyr med förhoppningen om frihet, flexibilitet och framför allt, framgång. Men vad händer när drömmen om entreprenörskap förvandlas till en evig kamp mot tiden, där friheten du sökte blir en boja av stress, press och oändliga arbetsdagar?

LÄS MER

Arbetsgladje skapas inifran bild

Arbetsglädje skapas inifrån

I dagens föränderliga marknad, är behovet av ökad arbetsglädje en kritisk faktor för framgång. Arbetsglädje handlar inte längre bara om att skapa en trevlig arbetsmiljö; det handlar om att odla en kultur där kreativitet, produktivitet och engagemang får blomstra. Här kommer mina insikter om hur vi kan integrera arbetsglädje i våra arbetsplatser för att driva framgång och välmående.

LÄS MER

Höga förväntningar kan försämra prestationen

Missar du också mental återhämtning?

Vi är alla bekanta med känslan av fysisk trötthet efter en intensiv träningspass eller hårt fysiskt arbete. När våra kroppar signalerar att de är utmattade, svarar vi vanligtvis genom att ta en paus, vila eller kanske till och med ta en tupplur. Men vad händer när vår mentala energi tar slut?

LÄS MER

Arbetsgladje skapas inifran bild

Att anlita en Executive Coach är en styrka

I dagens snabbt föränderliga affärsvärld känner många ledare en press att ständigt prestera på topp, hålla alla bollar i luften och alltid vara ett steg före. Ibland kan detta leda till en känsla av att man ”borde” klara allt på egen hand. Men sanningen är att även de mest framstående ledarna inte gör allt ensamma.

LÄS MER

Höga förväntningar kan försämra prestationen

Ledarskap ur kärlek

När vi talar om kärlek i arbetslivet, höjer många på ögonbrynen. Men ledarskap ur kärlek är inte en svaghet – det är snarare en av de mest effektiva och hållbara ledarskapsstilarna.

När du är i balans och harmoni som ledare är det enkelt att leda ur kärlek. Kärlek i detta sammanhang innebär en djup förståelse, empati och vilja att stödja ens medarbetare i deras utveckling.

LÄS MER